2015-ös Ritchey újdonságok

A Velo.hu cikke, az eredeti itt olvasható.
 
Két vadonatúj vázat, új kerekeket, kormányokat nyergeket és új Classic országúti alkatrészcsaládot mutatott be a Ritchey a 2015-ös kerékpáros újdonságai között. És a legfurább dolog a legtermészetesebb. Tom Ritchey az alapító szinte végig ott volt a standon és válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Ez nagyon ritka a kiállításon!
 
 
Követve a trendeket megújult a Swiss Cross cyclocross váz is és tárcsafék konzolokat kapott (megmarad a kantifékes verzió is!) A triplán húzott Ritchey Logic II CrMo váz 160mm-es féktárcsaát fogad, a villa pedig 140/160-ast. A kábel elvezetők hidraulikus csővel is kompatibilisek.
 
 
A Ritchey Commando nem a cég minőségbiztosítási osztálya, hanem egy vadonatúj Ritchey Logic II acél fatbike váz ami akár 26x3.8”-os gumikat is fogad. Csomagtartó szemekkel fel van szerelve, mivel ezzel extrém túrákra is elindulhatsz, akár az Északi-sarkon is. A villa is része a vázszettnek.
 
 
Frissítették a P-650B vázat is, ami mostantól kovácsolt tapered fejcsövet tartalmaz a nagyobb merevség érdekében. A 100mm-es villához tervezett 27.5”-os kerekeket fogadó váz 2028 grammot nyom, de menet közben ezt azonnal elfelejted. Teszteltük is, így hamarosan jelentkezünk írásunkkal!
 
Mindössze 110 gramm
 
 
Mindössze 110 grammot nyom darabonként az új Ritchey WCS Carbon Echelon Road pedál melynek anyaga nagy szilárdságú karbon. Csúszó és ipari csapágyat egyaránt felhasználtak a CrMo tengely megvezetésére. A dokkoló lap rozsdamentes acél ami csendes és tartós működést biztosít. Stoplija Look Keo kompatibilis de természetesen jár hozzá a cipőre szerelhető stopli is. 
 
 
60mm-es oldalfal magasságú aerodinamikus kerékszett jelent meg a Ritchey WCS Apex Carbon személyében. Ez veszi át a helyét az idei 88mm-esnek. Az 50mm-es aero modell továbbra is fut. Aki szingós szettet szeretne annak a 38 és az 50mm-es között kell választania. A kézzel készült kerekekbe előre 20, hátulra 24 küllőt fűztek és a prémium kategóriás Phantom Flange agy körül forognak. A szett súlya 1561 gramm.
 
 
A gravel road és cyclocross bringák egyre nagyobb teret hódítanak így az alkatrész gyártókra is jelentős szerep hárul. A Ritchey WCS Zeta II Disc mindkét felhasználási területre ideális és tárcsafékes kivitelű. Párban mindössze 1560 grammot nyom a WCS agyakon gördülő centerlockos tubeless kerékszett. Ugyanezt megveheted majd nem tárcsásban is, Phantom Flange agyakkal.
 
 
Egyre kedveltebbek a monolink nyergek, melyekből Richey Superlogic Vector EVO Steem néven új csúcsmodell érkezett. A 115 grammos modell karbon sínnel és ülőlappal rendelkezik, az ülőfelület pedig a jól ismert és kényelmes Vector Wing kialakítású. A nyereghez jár a speciális Vector EVO Clamp nyeregcső fej is!