2015-ös Thule újdonságok

Ha valakinek azt mondjuk, hogy Thule, biztosan a kerékpár- és síléctartók, illetve tetőboxok jutnak eszébe. Nincsen ezzel gond, hiszen a világ legjobb termékei között tartjuk számon ezeket. Most azonban teljesen új piacok felé nyitnak! Gyerekülések, gyerekszállítók, túratáskák és szállítóbőrönd a híres svéd gyártótól.

Thule Coaster

A Thule Chariot széria gyerekszállító utánfutói kb. a világ legjobbjai ezen a téren, ennek megfelelően árban a legfelső ársávot képviselik. Most pedig kihoztak egy nagyon ütős összecsukható modellt Coaster néven. Két gyerek hordozására alkalmas és nem csak bringa után lehet kötni, hanem babakocsiként is funkcionál, ha leakasztva valameddig el kell tolni a gyerkőcöket. Anyaga vízálló így esőben sem lesz medence a lábtérben mint sok olcsóbb utánfutó esetében. 10 év garancia jár a vázra, és 2 év a kuplungra!

Thule RideAlong

Bizony a Thule nem csak a bringa, csónak, síléc, és csomag, hanem a gyerekszállításban is egyre nagyobb szeletet hasít ki magának. A RideAlong hátsó gyerekülés mindent tud, amit ma a legfelső kategóriában tudni kell és érdemes! Fullos párnázás az ülő és hátlap mellett a biztonsági övön is, nem kevesebb mint 20°-os dönthetőség az alváshoz, finoman állítható lábmagasság, és talán a világ legkönnyebben felszerelhető konzolja jellemzi. Aki próbált már négy csavarral felszenvedni egy ilyen konzolt, annak megváltás lesz a Thule One Key System. Éppen az egyszerű szerelhetőség miatt nem kell két konzolt venned, ha két bringán is szeretnétek hordani a gyereket, mivel egy mozdulattal átrakható!

Thule RideAlong Mini

Nem mindenki szereti a háta mögé rakni a gyereket. A RideAlong Mini 9 hónapostól 3 éves korig, illetve 15kg-os testsúlyig használható. Ez is párnázott, akárcsak a hátra szerelhető, egyedül (érthető módon) a dönthetőség maradt ki az extralistáról. Szintén egyszerűen felszerelhető, de aki használt már bármilyen Thule eszközt, annak ezt nem kell részletezni.

"Szállítás, szállítás, szállítás. Most már repülőn is Thule."

Thule RoundTrip Traveler

Szállítás, szállítás, szállítás. Most már repülőn is Thule. Az egyik legneccesebb dolog repülőn kerékpárt szállítani. Persze be lehet legózni egy papír bringás dobozba is a bicajt, ami lehet, hogy vizes lesz, szétszakad, meg nagyon nehéz bárhová is rakni, ha nincsen benne a gép. A RoundTrip közel egy kilóval könnyebb, mint az eddig ismert legkönnyebb félmerev táska! Ez pedig súlyos pénzeket takaríthat meg nekünk a túlsúly számításakor. 

Nagy valószínűséggel csak ennek a tartónak a dokkolójába több munkaórát tettek a mérnökök, mint más gyártók az egész palettájukba, de ennek megítélését majd a vásárlókra bízzuk. Ez a modell a EuroWay G2-est váltja le. Teljesen új dokkolót kapott, így most már elegendő rátenni a vonóhorogra, utána pozicionálni, majd rázárni a fixáló kart. Simán egy törékeny nő is fel tudja szerelni, ami az eddigi modellekről nem volt elmondható, hiszen a masszív kerékpártartók 20 kg körüli súlyban vannak még úgy is, hogy aluból készülnek. Nem mellékesen összecsukható, így a garázsban kis helyen is elfér.

Akár 4 bringa is felrakható rá a külön kapható adapter segítségével. Az egész cucc bringástól is dönthető, így nem akadályozza a csomagtérajtó kinyitását. Rendszám világítással is rendelkezik (ez sok gyártónál hiányzik!), így hazánkban is legálisan használható.

Thule Pack'n Pedal Shield Pannier

Brutálisan feltűnő volt zöld színével a Shield táska, és nagy eséllyel magunknak is ebben az árnyalatban vásárolnánk meg, bár klasszikus szürke, és kobalt kék is kapható lesz belőle. Kétféle méretben lesz kapható: a kisebbik 14l-es, a nagyobbik 24l-es, de az érdekesség, hogy bármelyik felszerelhető előre és hátra egyaránt! A világ első IP64-es víz és porállósági szabványnak megfelelő kerékpáros táskája. Belül kisebb zsebeket találsz pénztárcának, telefonnak, és egyéb apróságoknak. Éjszaka nagyon sok (nappal nem látható) csík biztosít extra láthatóságot.A táska párban kapható, és a hírek szerint nagyon ütős árral debütál!

Thule Pack'n Pedal Commuter Backpack

Az IPX4-es vízállósági szabványnak is ellenáll a Thule legújabb városi bringás hátizsákja. Ez azt jelenti bringás nyelvre lefordítva, hogy szakadó esőben is nyugodtan tekerhetsz vele munkába, a benne lévő maximum 15”-os laptop, vagy a kis párnázott zsebben lévő telefon, és iratok sem lesznek nedvesek! Ezen felül még egy esővédő huzatot is kapsz hozzá, hogy ne a táskára csapódjon az aszfaltról az olajos víz. Anatómikus hátrésze Airflow csatornákkal is rendelkezik, így nem fog aláizzadni a hátad. Még bukósisakot is tudsz a 21L-es űrtartalmú hátizsákra rögzíteni, ha be kell menned az irodába vagy boltba. 

További érdekesség, hogy a Thule standon a svéd barista bajnok készítette a kávét egy LaMarzocco géppel, ami nagyjából a kávéfőzők Rolls-Royce-ának tekinthető. Szeretjük mikor egy cég nem csak termékeivel, hanem azok prezentálásával is a csúcsot képviseli. Minden reggelünk itt indult a Eurobike-on :)