2017-es Merida újdonságok, második rész

Folytatjuk a 2017-es újdonságok áttekintését. Most is három kategóriát hoztunk nektek, most inkább országuti bringákat. köztük egy abszulút újdonságot, amivel a Merida idén kacérkodik először a történetében.

160816 17news 2 

 

SCULTURA DISC
VERSENYGÉP EXTRÁKKAL

D_6000_BLU.jpg
Merida Scultura 6000 D

A tavalyi nagy dobás, a szuper könnyű SCULTURA bemutatása után idén sem hagyhattuk ki ezt a ziccert, már hozzuk is a csúcsgépet, csúcsformában, tárcsafékkel. Az alapgondolat végtelenül egyszerű: a tárcsafék minden körülmények között, bármikor lealázza a legkirályabb felni féket is, így ha a terepversenyek világában bevált, miért ne próbálhatnánk ki országúton is? 100%-ig biztosak vagyunk benne, hogy a tárcsafék aszfalton is nagy karriert fog befutni, de a klasszikus stílus kedvéért 2017-ben meghagyjuk a felni fékes modelleket is az újak mellett, az alaptól a csúcskategóriáig.

160816 17news 4

Az agresszív versenygeometriás CF4 vázzal indul a top kategória és halad lefelé a kényelmesebb pozíciót biztosító, hosszabb fejcsővel ellátott CF2-n át egészen a LITE alumínium modellig. Minden SCULTURA DISC vázat felvérteztünk saját „Disc Cooler” (tárcsa hűtő) technológiánkkal, hogy a tárcsafék egyik legnagyobb hátulütőjét, a forrósodást csökkentsük, továbbá minden bowdent, hidraulika csövet és elektromos vezetéket elrejtettünk a vázba, hogy az új SCULTURA DISC ne csak praktikusságával, de esztétikájával is belopja magát az országúti kerékpárosok szívébe.

 

REACTO TRACK
TIÉD A PÁLYA

TRACK_900_WHT
Merida Reacto Track 900

A MERIDA legelső pályakerékpárját úgy terveztük, hogy az ne csak a velodrome-ban, de a legújabb divatnak megfelelően az utcán is megállja a helyét. Ennek megfelelően – ahogy a neve is mutatja – az aero király REACTO kissé módosított vázát kapta, hogy biztosan ne tudd a szamaradra fogni, ha valaki elsuhan melletted. Az áttételekkel sem lesz gondod, a hátsó papucs bőven elég szabadságot ad egy combos pálya és egy lazább városi kombó lánchossz bütykölés nélküli cserélgetéséhez. Az újonc természetesen megfelel az UCI szabályoknak, akárcsak a KRESZ-nek, hiszen a városi közlekedéshez elengedhetetlen első fék felfogatási lehetőségét is diszkréten elrejtettük a villájában. 2017-ben kétféle alumínium modell érkezik. 

160816 17news 5

 

CROSSWAY URBAN

U_XT_ED_BLK.jpg
Merida Crossway Urban XT Edition

Hosszú időn át a CROSSWAY szériánkról a következő kifejezések valamelyike juthatott eszébe a kerékpáros közönségnek: olcsó, strapabíró, szinte mindenre használható bicikli. Tavaly egy kis színesítéssel új, CROSSWAY URBAN cirkálókat dobtunk a város forgatagába, melyek szerencsére igen nagy sikert arattak. Ezen felbuzdulva folytatjuk az URBAN széria fejlesztését: 2017-től elérhető a CROSSWAY URBAN 7000, karbon vázas, top kategóriás városi szaladgálós kerékpárunk, a továbbfejlesztett alumínium modellek mellett. A kommuter igényeinek megfelelően minden kerékpárra felszerelhető sárvédő és csomagtartó, sőt, egyes modellek már ezekkel felszerelve gurulnak ki a gyárból. A gondtalan és lehetőleg defektmentes utazásról 40 mm-es külsők gondoskodnak és annak érdekében, hogy mindez a helyén is maradjon, a kerekek lopást megnehezítő tengelyeket kaptak. Ha pedig bejön az egyszerű stílus és a minőség is fontos, akkor az új CROSSWAY URBAN 7000-et egyszerűen imádni fogod, a Shimano új, Metrea szettjével megszólalásig hasonlíthatsz majd egy vagány New York-i futárhoz, csak épp váltóval és tárcsafékkel felszerelve.