Paris–Roubaix győztes bringája: Merida Reacto Team

A Mozgásvilág bejegyzése a Facebook-on.
 
Sonny Colbrelli győzelmével zárult az utóbbi idők legkeményebb körülmények között zajló Paris-Roubaix-ja. Az olasz kerékpáros Mathieu van der Poel és Florian Vermeersch társaságában érkezett a legendás velodromba, ahol a friss Európa-bajnok volt a leggyorsabb a hajrán.
 
Lássuk milyen bringával nyerte a kockaköves versenyt! A versenyt, ami kimeríti bármilyen bringa esetén a rendeltetésszerű használat fogalmát.
 
6 óra, 258 km és 30 macskaköves szakasz az Észak Poklában. Sok bringásnak ennyit életében nem kap a bringája, de Sonny Colbrellinek és a Merida Reacto bringájának ez „csak” egy nap volt a Paris-Roubaix versenyen… Csak hogy érzékeltessük mit kapott a bringa, legyen itt egy adat arról, hogy mennyit mentek a 258 km-ből macskaköveken: 55 km-t. És ez nem a Keleti pályaudvar melletti macskakő, itt a kockák között 3-4 cm-nyi hézag is van, sok helyen pedig nem egybefüggő a kövezés. Sokan össztelós hegyikerékpárral sem szeretnének ezen menni, nem még országúti bringával. De a Merida Reactonak nem volt választása. Az Európa-bajnok kerékpárja karbon vázra és villára épül, de még a Vision Metron kerekek is karbonból készülnek. A Continental itt mutatta be először a GP5000S TR gumijait, ami a női és férfi győztest is kiszolgálta hibamentesen, pedig defektek tucatjai kísérték a mezőnyt. Az átlagos országútin ma 28 mm-es gumik vannak, de ezekre az úttalan utakra 32-est raktak fel, méghozzá belső nélkül mint az autóknál is. 
Ugyan egy 3.2 millió forintos aero felépítésű bringáról beszélünk, de most mellőzték az aero karbon kormányt, mert a kockaköves szakaszokon kényelmesebb a kör keresztmetszetű FSA K-Force Compact Carbont markolni. A váltórendszer elektromos Shimano Dura Ace Di2 volt 54/42 első és 11-25-ös hátsó áttétellel. Sajnos ahogy sok más csapatnak sem, úgy a Team Bahrain Victoriousnak sem érkezett meg az új semi wireless Dura Ace, így kénytelenek voltak még a „régi” szettel menni. Innen is látszik, hogy a bringaipart (is) sújtó alapanyag válság mindenhol jelen van  
 
A versenyről itt egy rövid összefoglaló ha nem láttad volna
 
Kapcsolódó cikk a Merida honlapján a versenyről és a bringáról
 
211006 PR 6
211006 PR 1
211006 PR 2
211006 PR 3
211006 PR 5
211006 PR 4
Fotók: Bettini Photo, Merida Europe, Team Bahrain Victorious
 
 
Team_McLaren_MY2021.jpg
2021 Merida Reacto Team