Thule Roundtrip Traveler teszt

2017.02.28.
A Bikemag cikke. Írta: Takács Tamás.

A svéd Thule a jól ismert gépkocsira erősíthető kerékpárszállítókon kívül akár repülős utazáshoz is használható kerékpár-bőröndöket vagy táskákat is gyárt, most utóbbiak közül teszteltük a Thule Roundtrip Traveler puha oldalfalú modellt. 
Fontos kiemelni, hogy puha oldalfalú, mert egyébként a bringa egy bombabiztos alapra erősíthető fel és az egyébként puha oldalfal is könnyen felturbózható további védelmi rétegekkel kialakításából adódóan. A Roundtrip Traveler így többféle célra használható praktikusan. 
 
170228 roundtrip 1
 
Ha szeretnénk vásárolni egy ilyen kerékpárszállítót, a legfontosabb, hogy tisztában legyünk vele pontosan, mire fogjuk használni. Elsőként gondoljuk végig, hogy elsősorban repülős utazásokhoz van-e rá szükségünk, vagy jól jön autós/vasúti közlekedéshez is, ha gyorsan be tudjuk pakolni a bringát, elkülönítve a többi csomagtól.
 
 
Ha az utóbbi felhasználás nem jön szóba (mert mondjuk autón feltesszük egyszerűen a külső szállítóra), és a használat a repülős utazásokra korlátozódik, akkor vegyük számba, hogy például évente hányszor repülünk a bringával. Nyilván ha ez a szám nagyon kicsi, akkor az sem biztos, hogy szükségünk van saját kerékpárszállítóra. 
Ha rendszeresen adjuk fel a gépre a kerékpárt is, akkor mindenképpen érdemes saját szállítóban gondolkozni. Nagyjából háromféle modell (több variánssal) van a piacon, puha tok, kemény vázra alapozott puha oldalfalú tok (ilyen a tesztelt Thule Roundtrip Traveler), valamint a kemény tok (utóbbira is kínál alternatívát a Thule). És van persze a papírdoboz.
 
 
roundtrip soft 503
Thule Roundtrip Traveller
Terméklap
HU | RO